top of page
Ara

İşletmeler İçin Instagram'da Günlük Yapılacaklar Listesi



Yapılacaklar Listesi (To Do List) Neden Önemli?


Gün geçtikçe yapılacak işler artıyor, bilgisayarımızın önündeki küçük kağıtlara aldığımız notlar fark edilmeden atılıyor ve işler bir türlü yetişmiyor. Hatırlarım zannettiğiniz kaç işi unuttunuz ya da belki de düzeltmeniz gereken birçok iş, sırf doğru not almadığınız için yanlış gitti ve onaydan döndü.

Bu yanlışları yapa yapa öğrendik ki bir “TO DO LIST” yani yapılacaklar listesi şart. Tabii ki bunun süslü püslü olması gerekmez diye düşünebilirsiniz ancak benim düşünceme göre bir şey estetik değilse ondan vazgeçmek çok daha kolay. Gerçekten eğlenceli bir iş yaptığımızın farkına varmamızı sağlayan, bize kendimizi iyi hissettiren tasarımlar sayesinde motivasyonumuzu artırmak da bizim elimizde. Benim hayata bakış açım da sanırım bu; eğer bir şey olacaksa neden en estetik şekliyle olmasın ki?


İşletmeler İçin Instagram'da Günlük Yapılacaklar Listesi


Gün içinde ne kadar çok şeye yetişmeniz gerektiğini biliyorum. Bunun için size bir önerim var! Önce elinize kağıt kalemi almalı ve tek tek yapmanız gerekenleri not almalısınız. Sonra da günlere göre bunları bölmeli ve To Do List’inize bunu mutlaka ayrıntılarıyla yazmalısınız. Bir süre bunu denedikten ve kolaylığına alıştıktan sonra emin olun vazgeçmek zor olacak. Sizi toparlayan, önünüzü açan ve nefes almanızı sağlayan To Do List’ten sonra bir önerim daha olacak.

Bu listenin ardından belki planlamalarınızı da önceden yapabilirsiniz. Facebook içerik stüdyosu ve benzer birçok uygulama ile içeriklerinizi önceden planlayabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra işiniz çok kolaylayacak.



Instagram İçin Günlük TO DO LIST!


Instagram’da büyümenizi hızlandırmak için size günlük yapılacaklar listesi hazırladım. Tüm bunları yaparak etkileşiminizi artıracak ve Instagram algoritmasında kendinize de bir yer açacaksınız. Hazırsanız başlayalım!


  1. Yorumlarınızı ve DM mesajlarınızı mümkün olduğunda erken yanıtlayın. Bu sayede çevrimiçi hedef kitleniz ile bağlarınız kuvvetlenecek.

  2. Gönderi paylaşın (günde iki olursa daha şahane). Günde bir ya da iki gönderi sayesinde aktif olarak çalıştığınızı onlara gösterin. Bu görsellerin samimi ama iyi kalitede olduğundan emin olmalısınız. Estetik olan her zaman daha etkilidir ancak estetikten daha önemli olan şey her zaman doğallıktır.

  3. En az 1 hikâye yayınlayın. Aslında gönül ister ki 10 hikâye yayınlayın ve bu hikâyelerde anket, soru ve test gibi eğlenceli özellikleri etkinleştirin. Bunun dışında çalışma alanınızdan samimi hikâyeler de mutlaka paylaşılması gerekenler listesinde.

  4. Sektörünüzdeki #’leri gözden geçirin ve ilginç bulduğunuz 50 gönderiyi beğenin. Yaptığınız işi yapanlarla etkileşimde olma da Instagram algoritması için önemli. Bunu yaparak hem çevrenizi genişletebilir hem de size henüz ulaşmayan kitleye ulaşma şansınızı da artırmış olursunuz.

  5. Beğendiğiniz 50 gönderinin en az 10 tanesine yorum yapın. Yorumlar en değerli gönderilerdir. Yorumlar sayesinde birçok farklı kişi ile etkileşime geçebilir ve daha kolay büyüyebilirsiniz.

  6. İdeal müşterilerinizin olduğu #’leri ve grupları tarayın ve ilginç bulduğunuz 50 gönderiyi beğenip 10 tanesine yorum yapın. Bunun sayesinde başka dünyaların kapısından girecek ve orada kendiniz için bir yer bulacaksınız.

  7. Tüm bunları yaparken ilginç bulduğunuz 10 hesabı takip edin! Hiç hesap takip etmemek Instagram’ın istediği bir şey olmadığı için algoritma da böyle hesapların görünürlüğünü daha az tutuyor. Ancak hesapları beğenirseniz büyüme hızını artırırsınız.

  8. her zaman hepsini ben de yapamıyorum ama denemeye ve tüm bunlara zaman ayırmaya çalışın.

Aşağıdaki linke tıklayıp bilgisayarınıza indirip kullanabilirsiniz.


yapılacaklar listeleri
.pdf
Download PDF • 360KB

Peki, sizin bir TO DO LIST’iniz var mı? Yorum olarak benimle paylaşın. Birlikte üzerinden geçelim. Ayrıca sormak istediklerinizi de yorum olarak bana iletebilirsiniz.

422 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page